Nae Caranfil, regizorul:”Nici la Hollywood nu prea mai sunt bani”

Publicat: 25 feb. 2024, 19:00, de Manuela Dumitru, în ACTUALITATE , ? cititori
Nae Caranfil, regizorul:”Nici la Hollywood nu prea mai sunt bani”
Interviu cu regizorul Nae Caranfil

La Dialogurile Puterii, un invitat special, regizorul Nae Caranfil, cu modestia creatorului, vorbește despre filme, despre trecutul și viitorul cinematografiei, dar și despre recunoașterea meritelor sale, Doctor Honoris Causa, de către Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, UNATC

Dacă nici la Hollywood nu prea mai sunt bani pentru filme, ce să mai vorbim despre faptul că, nici în România nu se strâng suficiente sume pentru filme.  

”Noi n-avem de ce să ne comparăm și nici de ce să aspirăm la tipul de finanțare pe care un film mainstream american îl poate avea. Nici nu cred că ne-am descurcat  pentru că logistica este atât de complicată încât dacă ai banii respectivi, tot nu ai în România tipul de logistică care să-ți permită să-i folosești așa cum trebuie. Sigur că în mod cronic există o lipsă de bani. Chiar și la Hollywood lumea se plânge de lipsă de bani. Adică niciodată, niciodată nu-i destul. Așa că nu știu ce ar trebui să ne dorim. Deocamdată mi se pare un semn îmbucurător faptul că facem din ce în ce mai multe filme. Adică ajungem la o producție de 25, uneori 30 de de lungmetraje pe an. Păi asta e ca pe vremea când aveam o industrie cinematografică, Buftea socialistă”, declară Nae Caranfil la Dialogurile Puterii.