„Ne consideră idioți”

Publicat: 16 aug. 2020, 22:36, de Eliza Popa, în OPINII , ? cititori
„Ne consideră idioți”

Trebuie purtată masca de persoanele cu risc (A = à risque), în spațiile aglomerate (B= bondés), într-un spațiu închis (C = clos) și când nu se poate păstra distanța (D). Această regulă a fost numită „regula ABCD” și există în Franța.

Ministrul Sănătății din Franta, Olivier Véran, a aminitit importanța purtării unei măști la postul France 2, unde a menționat o regulă, un procedeu prin care oamenii să-și amintească când este important să fie purtată masca, potrivit BFMTV. Această regulă a fost numită „regula ABCD”.

O explicație foarte detaliată, prea copilărească, care l-a enervat pe jurnalistul Mourad Boudjellal, fostul manager al clubului de rugby din Toulon, prezent într-o emisiune de la radio RMC: „Mi-e rușine de cuvintele lui. Mi-e rușine că acest tip este ministrul Sănătății. Este atât de simplu. ABCD? Suntem ca la grădiniță când învățăm să citim. Dar el ce ne învață? De fiecare dată ne vom întreba dacă ne aflăm în situația A, B, C sau D? E absurd!”. „Guvernul are nevoie să ne infantilizeze pentru a-și legitima existența și calitatea muncii sale”, mai spune el. „Trebuie să înceteze să ne considere idioți. Știm foarte bine că există un virus, masca este importantă. Știm foarte bine că, dacă sunt mulți oameni, masca este mai necesară decât dacă nu e nimeni”.

E vorba despre un dispreț al guvernului față de francezi?

Fostul manager al clubului de rugby din Toulon își continuă monologul despre disprețul guvernului față de francezi. În orice caz, asta explică el la microfonul RMC.

„Știu că există o mulțime de oameni care cred că tot ceea ce li se întâmplă în viață este din vina guvernului și că acesta din urmă se gândește că are de-a face cu niște copii. Totuși, această « regulă » este reprezentativă pentru comunicarea și politica guvernului, care considera cetățenii niște idioți”, a mai spus fostul manager al clubului de rugby din Toulon. „De aceea, ne spune prostii, promite, face discursuri electorale. Pentru că ei își zic „putem să le spunem orice, sunt ca niște copii, vor înghiți totul,”, încheie el.