Negrescu cere PE accelerarea aderării Republicii Moldova la UE

Europarlamentarul român Victor Negrescu a solicitat în plenul Parlamentului European acordarea unui sprijin suplimentat pentru Republica Moldova și accelerarea aderării acestei țări la Uniunea Europeană.

„Solicit Comisiei Europene să asiste suplimentar Republica Moldova în vederea obţinerii statutului de candidat la Uniunea Europeană şi implementarea unui parcurs accelerat spre integrare. Doar în Uniune, Republica Moldova va avea garantată siguranţa de care are nevoie şi şansa la dezvoltare”, a explicat europarlamentarul Victor Negrescu.

Reprezentantul României în legislativul european a făcut apel la calm şi a transmis un mesaj clar de sprijin şi de solidaritate cu cetăţenii din Republica Moldova.

 „În ultima perioadă, în Transnistria, au apărut o serie de provocări menite să genereze o potenţială instabilitate în Republica Moldova. Nu trebuie să cădem în plasa celor care vor să pornească un nou conflict în regiune, dar trebuie să fim prudenţi şi să creştem atât sprijinul pentru Republica Moldova, cât şi prezenţa la faţa locului. Le transmit de aici, din plenul Parlamentului European, tuturor cetăţenilor din Republica Moldova, faptul că Europa şi România nu îi vor abandona! Aşa cum am mai spus-o în calitate de ministru, când am oferit asistenţă pentru integrare europeană Republicii Moldova, drumul său european nu poate fi blocat, pentru că aceasta este calea pentru dezvoltarea ţării şi un trai mai bun pentru cetăţeni”, a declarat eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole