Nelu Tătaru, despre valul 4 al pandemiei: Joaca de-a populismul nu îşi are locul. Sănătatea are nevoie de un profesionist, nu doar de un politician

Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru spune că valul patru al pandemiei ”ne-a determinat să ne trezim” şi să vedem realitatea dură.

Totodată, Tătaru a afirmat că nu este nevoie de populism în aceste momente, iar portofoliul de la Sănătate are nevoie de un profesionist, ”nu doar de un politician”.

Afirmațiile fostului ministru al Sănătății vin în contextul în care premierul desemnat Nicolae Ciucă încearcă să stabilească lista miniştrilor, dar, mai ales, să asigure o majoritate pentru învestirea Guvernului.

”Nu putem defila cu aceleaşi arme ca în 2020, când încercam să aflăm ceva despre pandemie. Acum cunoaştem şi avem la îndemână ceva ce nu exista atunci, sens în care observăm că vaccinarea este de bun augur. Păstrând acest ritm şi respectând măsurile, ne vom aşeza pe un platou al infectărilor şi, astfel, sperăm să putem avea parte de sărbători liniştite de iarnă.”, a scris, miercuri, pe Facebook, Nelu Tătaru. 

Fostul ministru al Sănătăţii a afirmat că ”acest val 4 ne-a determinat să ne trezim, să arătăm şi să privim realitatea aşa cum este ea: dură, nedistorsionată şi necontaminată de persoane cu păreri neavizate”. 

”Joaca de-a populismul nu îşi are locul, mai ales atunci când este vorba despre viaţă şi moarte. Din păcate, în ultimul timp, tot mai des, a devenit ”o joacă” ce implică prea mulţi oameni nevinovaţi şi creduli. Cei care acum câteva săptămâni apostrofau că vrem să luăm măsuri să evităm atâta suferinţă şi pierderi de vieţi omeneşti…vor fi tot cei care vor apostrofa că nu am făcut ce trebuia făcut”, a mai scris Nelu Tătaru. 

Acesta consideră că portofoliul de la Sănătate are nevoie de un profesionist. 

”Sănătatea are nevoie de un profesionist, nu doar de un politician, mai ales acum, când suntem în plină criză sanitară, când numărăm morţii, când privim neputincioşi imaginile tragice cu întreg corpul medical epuizat, cu familii care-şi pierd părinţii şi copii care rămân orfani…”, a mai scris Tătaru. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole