Ni se întorc valorile în țară! Pseudoprințul Paul va fi predat României

Publicat: 25 iun. 2024, 11:25, de Cristian Matache, în ACTUALITATE , ? cititori
Ni se întorc valorile în țară! Pseudoprințul Paul va fi predat României
Instanţa de fond din Malta a hotărât predarea lui Paul-Philippe al României, a anunțat Ministrul Justiției, Alina Gorghiu.
Paul-Philippe al României a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani şi 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și complicitate la abuz în serviciu și pentru un prejudiciu de 9,5 milioane de euro.

Ce spune Alina Gorghiu

”Este o decizie așteptată de Ministerul Justiției și de statul român, care face constant eforturi pentru aducerea fugarilor în țară. Hotârârea nu este definitivă, poate fi atacată. Mulțumesc colegilor de la Ministerul Justiţiei, Administrația Națională a Penitenciarelor, instanței de executare şi tuturor autorităţilor care şi-au adus aportul pentru ca aceasta să fie soluţia. Până la jumătatea lunii iunie, au fost aduși în țară 383 de fugari”, a spus Alina Gorghiu.
Paul-Philippe, în vârstă de 75 de ani, a fost condamnat în absență la aproape 3 ani și jumătate
Pe 10 iunie, Alina Gorghiu a anunțat că va fi rejudicată cererea de extrădare a lui Paul-Philippe al României, fugit din țară în 2020 pentru a evita o pedeapsă cu închisoarea pentru fapte de corupție. Instanța a acceptat apelul procurorului, a anulat decizia de respingere a extrădării și a dispus reluarea procesului. Paul-Philippe rămâne în detenție până la o hotărâre definitivă, solicitarea sa de eliberare pe cauțiune fiind respinsă în aceeași zi. Paul-Philippe al României, în vârstă de 75 de ani, a fost condamnat în absență la aproape 3 ani și jumătate de închisoare pentru corupție legată de restituirea ilegală a unor proprietăți imobiliare în apropierea Bucureștiului, pe care le-a pretins în mod fals. Prințul locuiește în prezent în Italia, dar a fost reținut în Malta, unde s-a deplasat pentru o conferință, în baza unui mandat european de arestare.