Nicolae Ciucă interimar la Apărare. Crește lista de potențiali miniștri

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis, luni, Administraţiei Prezidenţiale documentele referitoare la demisia lui Vasile Dîncu din funcţia de ministru al Apărării Naţionale şi prin care el preia interimatul la acest minister, a informat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Luni, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a anunţat că a demisionat din funcţie.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat convocarea unei ședințe a CSAT mâine, de la ora 14.00. Printre subiectele de discuție sunt incluse cele referitoare la situaţia de securitate în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei – implicaţii pentru România şi îmbunătăţirea rezilienţei energetice a ţării pentru asigurarea securităţii în domeniu prin adaptarea operativă şi dezvoltarea de noi capacităţi de producţie energetice, în contextul războiului din Ucraina.

De asemenea, pe ordinea de zi se află un raport privind măsurile adoptate de România în vederea punerii în aplicare a regimului de sancţiuni instituit pe plan internaţional în perioada octombrie 2021 – septembrie 2022, dar şi măsuri privind modernizarea Armatei României.

În cadrul reuniunii vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale, arată Administraţia Prezidenţială în comunicatul citat.

Lista de potențiali miniștri crește

Mihai Tudose pare a fi cel mai puternic candidat din cadrul PSD pentru poziția de ministru al Apărării rămasă vacantă. Dar cum se pare că PSD nu se va grăbi cu o propunere, lista de potențiali candidați se mărește.

Astfel, în discuțiile inițiale au apărut și Angel Tîlvăr, senator și fost ministru, ca și Mihai Weber, deputat. Dar se vehiculează și numele lui Robert Cazanciuc, dar și cel al lui Felix Stroe.

Un candidat bun pare a fi și Iulian Chifu, numai că acesta nu este membru PSD. Rămâne de văzut dacă președintele Klaus Iohannis își va impune ca ministru o persoană apropiată sau va accepta propunerea PSD:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Ce discuții poartă un șef din poliție cu interlopii! DGA și...

Șoc în instituția poliției din Buzău, odată cu dezvăluirile făcute publice de Ziarul Puterea privind presupusa implicare a șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ)...