Nicolae Ciucă, un gest semnificativ la Chișinău – omagiu marelui poet Nicolae Vieru

Publicat: 23 mart. 2024, 12:02, de Andrei Ceausescu, în Ultimă oră , ? cititori
Nicolae Ciucă, un gest semnificativ la Chișinău - omagiu marelui poet Nicolae Vieru

Fiul lui Grigore Vieru l-a onorat pe Nicolae Ciucă cu un dar emoționant: un manuscris original al maestrului, scris în 1971, și o ediție limitată de poezii.

Președintele Nicolae Ciucă se află azi la Chișinău iar vizita sa a inclus un moment emoționant: un omagiu adus marelui poet Grigore Vieru. Gestul a subliniat importanța operei sale și impactul semnificativ pe care îl are asupra culturii românești.

Creațiile lui Vieru continuă să transmită mesaje esențiale despre dragostea de neam și de patrie, valori fundamentale pentru orice om. Alături de el se află acum Doina și Ion Aldea Teodorovici, voci emblematice care au marcat profund renașterea națională a Republicii Moldova. Toți trei rămân repere culturale și artistice de o valoare inestimabilă.

Fiul lui Grigore Vieru a onorat vizitatorul cu un dar emoționant: un manuscris original al maestrului, scris în 1971, și o ediție limitată de poezii. Gestul a fost primit cu recunoștință și promisiunea de a dona ambele comori Senatului, unde vor fi expuse cu respect și admirație.

Acest gest generos va permite publicului să admire manuscrisul original al poetului, o mărturie a procesului său creativ, și să se bucure de poeziile sale adunate într-o ediție specială. Fără îndoială, ele vor inspira generațiile viitoare și vor contribui la cultivarea dragostei pentru poezie și cultură.

Omagiul adus lui Grigore Vieru este un exemplu remarcabil al respectului și admirației pentru un artist care a definit cultura românească. Prin gesturi precum acesta, memoria sa va fi păstrată vie, iar opera sa va continua să inspire și să emoționeze.