Nicușor Dan explică majorarea tarifelor STB: „Călătoria cu transportul în comun costă în mod real 8-9 lei”

Majorarea tarifelor la transportul în comun din București era necesară, în contextul în care nu a mai fost făcută de 13 ani iar costul real ar fi de aproape nouă lei, susține primarul Nicușor Dan.

Tariful de călătorie pe transportul public în Bucureşti nu a mai fost majorat din anul 2008, timp în care s-au petrecut lucruri în România şi în economia românească. Trebuie spus că acest tarif nu mai exista nicăieri, în niciun oraş din România, deci suntem, cu tariful pe care îl avem acum, suntem undeva la media puţin superioară a tarifelor din România. Călătoria reală pe care noi şi călătorii împreună o plătim costă între 8 şi 9 lei din care acum bucureştenii o să plătească 3, dar oferim nişte abonamente care nu existau înainte, de exemplu, abonamentul anual, abonamentul anual cumulat transportul public şi metrou înseamnă 1.200 de lei, asta înseamnă 100 de lei pe lună, în condiţiile în care vechile abonamente STB – 50 de lei, Metrorex – 70 de lei erau mai scumpe”, a afirmat Nicuşor Dan.

De la 1 august, un bilet pentru transportul în comun de suprafață va costa 3 lei, față de 1,30, cât este în prezent. Un bilet comun STB / Metrorex va costa 5 lei.

El a reamintit că a fost semnat un contract cu compania „Astra” pentru achiziția de tramvaie. „Conform contractului, primul tramvai o să vină la 15 luni de la semnare, deci anul viitor pe vremea asta o să avem primul tramvai nou în Bucureşti”, a precizat primarul general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...