Nicușor Dan o lovește din nou pe Clotilde Armand. A aprobat 26 de corturi în care PSD strânge semnături pentru demiterea acesteia

Publicat: 17 sept. 2021, 19:30, de Mihaela Verdes, în Orașul meu , ? cititori
Nicușor Dan o lovește din nou pe Clotilde Armand. A aprobat 26 de corturi în care PSD strânge semnături pentru demiterea acesteia

Primăria Municipiului București a aprobat cererea PSD de a amplasa 26 de corturi, în Sectorul 1. Aici se vor strânge semnături pentru organizarea referendumului privind demiterea primarului Clotilde Armand (USR PLUS). În paralel, există și un protocol între partide pentru demiterea edilului de la Sectorul 1.

Primele corturi au fost deja amplasate, conform unei postări pe Facebook a lui Petre Florin Manole, președintele PSD Sector 1.

Este adevărat. Avem 26 de locații în care putem amplasa aceste corturi. Și le vom utiliza pe toate, dar nu simultan. Considerăm că, într-un interval de 3-4 săptămâni, toată populația dintr-o zonă poate ajunge la un cort. Și ulterior vom merge spre alte locații, dintre cele 26 aprobate”, a precizat Manole.

Nicușor Dan a aprobat mai multe locuri decât cerea PSD

PSD a depus la PMB, în 12 august, o cerere în care îi solicita lui Nicușor Dan să aprobe ocuparea a 15 locuri de pe domeniul public, pentru o perioadă de 2 luni, între 16 august și 16 octombrie.

Aprobarea a venit zilele trecute, iar în protocolul încheiat de PSD București cu PMB sunt menționate 26 de locuri pentru o perioadă de 3 luni, cuprinsă între 12 septembrie – 12 decembrie.

Nicușor Dan a avut, în ultima perioadă, mai multe contre cu Clotilde Armand, majoritatea prin postari pe Facebook sau prin intermediul presei.

Protocol între partide, pentru demiterea lui Clotilde Armand

În paralel, PSD a încheiat un protocol de colaborare şi parteneriat cu patru partide pentru strângerea de semnături şi organizarea de alte acţiuni în vederea demiterii primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. Potrivit unui document al PSD, protocolul de colaborare este încheiat cu Partidul Pro România Social Democrat, Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) – PPUSL, Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) şi Partidul Ecologist Român (PER).

De asemenea, fiecare parte îşi va mobiliza complet toate resursele pentru a asigura participarea la referendum a unui număr cât mai mare de cetăţeni cu drept de vot, cu domiciliul sau reşedinţa în Sectorul 1, pentru a asigura pragul minim legal pentru validarea consultării populare, se precizează în documentul semnat de liderii celor cinci formaţiuni.

Părţile semnatare ale protocolului vor monitoriza în mod activ şi continuu imparţialitatea membrilor oficiului electoral din Sectorul 1, corectitudinea desfăşurării votului şi respectarea întocmai a legii în procesul de numărare a voturilor şi de stabilire a rezultatului final al referendumului.

Părţile vor putea organiza acţiuni comune de propagandă pentru promovarea necesităţii organizării şi desfăşurării referendumului, precum şi pentru popularizarea beneficiilor demiterii lui Clotilde Marie Brigitte Armand din funcţia de primar al Sectorului 1 Bucureşti. Conflictele publice între membrii partidelor, precum şi atacurile publice împotriva unor colegi sau a unui partid semnatar al prezentului protocol nu sunt permise”, prevede, între altele, documentul citat de Agerpres.