Nicușor Dan reacționează la speculațiile privind o candidatură PSD-PNL a Gabrielei Firea

Nicușor Dan a oferit o primă reacție vis-a-vis de speculațiile privind o candidatură PSD-PNL a Gabrielei Firea. Edilul orașului a precizat mai este un an şi jumătate până atunci şi între timp sunt destul probleme administrative de rezolvat.

Nicușor Dan a mai declarat că, în scneariul în care Gabriela Firea participă ca și candidat comun din partea PSD și PNL, este posibil să se repete situaţia din 2016 şi 2020 în care dreapta va decide dacă va merge cu candidat comun sau nu pentru conducerea municipalităţii.

„Lucrurile acestea se vor întâmpla în septembrie 2024. Mai avem un an şi jumătate până atunci. Avem multe lucruri de făcut în administraţie până atunci. Ce se va întâmpla în 2024? O să fie nişte alegeri, foarte probabil într-un singur tur.

Toată societatea civilă şi-ar dori să fie în două, dar vor fi într-un singur tur. Vom fi din nou în situaţia în care am fost în 2020, 2016, situaţia în care dreapta va avea sau nu va avea un candidat comun. Asta este ce se va întâmpla”, a declarat Nicuşor Dan.

În ceea ce privește o candidatură la PMB din partea dreptei în 2024, Nicușor Dan a răspuns „Cred că întrebarea aceasta mi s-a pus şi în februarie 2020 şi am răspuns că nu ştiu”.

Întrebat în continuare care sunt variantele pe care le are, în contextul în care sondajele arată că un candidat PSD are mai multe șanse de reuşită, edilul general a replicat: „E foarte devreme pentru a face orice fel de astfel de discuţii. Cel puţin un an şi jumătate de acum o să facem administraţie şi în momentul acela sigur că suntem oameni politici, o să avem toate discuţiile politice necesare”.

Reacția lui Nicușor Dan vine în contextul în care, pe 5 februarie, preşedintele PSD Marcel Ciolacu declara că social-democraţii vor merge în acest moment cu Gabriela Firea candidat la Primăria Capitalei, mai ales că şi aceasta îşi doreşte un nou mandat.

„Cred că va fi cel mai bun candidat de departe, nu doar de la PSD ci de la toate partidele”, a mai spus Ciolacu la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Dragnea Adonis, directorul de la DSVSA Buzău, a divorțat de soție...

Dragnea Adonis Laurențiu, directorul DSVSA Buzău, este doar unul dintre cei trei membrii ai familiei Dragnea care se înfruptă din salarii de peste 10.000...