Nigeria: S-au tras focuri de armă la scurt timp după ce elevele răpite au fost predate familiilor

Peste 200 de eleve răpite săptămâna trecută în statul Zamfara, Nigeria, au fost predate familiilor, însă la scurt timp au fost auzite focuri de armă pe stradă.

După cinci zile de calvar, cele 279 de fete răpite de la școala în care învățau în Gusau, capitala statului Zamfara, au fost predate părinților. Astfel, fetele au fost aduse cu autobuzul înapoi în curtea școlii, iar părinții s-au îngrămădit pentru a-și putea îmbrățișa copiii.

Aproape 40 de minute mai târziu, s-au auzit focuri de armă în fața porților școlii. Atât reporterii ajunși la fața locului, cât și oficialii guvernamentali și părinții au văzut polițiști care aruncau gaze lacrimogene și militari care trăgeau focuri de armă în preajma unui grup de protestatari.

Cel puțin trei persoane au fost lovite de gloanțe. Potrivit Reuters, sute de oameni au început să fugă pe o stradă alăturată, în timp ce alte persoane aruncau cu pietre asupra mașinilor oficialilor guvernamentali și ale reporterilor.

Bandele criminale fac acest lucru pentru a primi răscumpărare în schimbul eliberării copiilor

Atacatorii au răpit elevele din școala guvernamentală gimnazială de științe pentru fete din orașul Jangebe la circa o oră după miezul nopții dintre joi și vineri. O experiență similară s-a petrecut în 2014, atunci când grupul jihadist Boko Haram a răpit 270 de eleve, dintre care 100 nu au mai fost găsite niciodată.

Președintele Nigeriei, Muhammadu Buhari, a cerut ca atacatorii să fie aduși în fața justiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...