Noi detalii despre campania de vaccinare anti-Covid din România: Rata vaccinării din țara noastră, mai mare decât media europeană

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-coronavirus Valeriu Gheorghiță face noi precizări despre procesul de imunizare în masă a populației din România.

Până în prezent în România au fost livrate aproape 1 milion de doze de vaccin anti-Covid de la Pfizer și Moderna, respectiv 948.149 de doze de la Pfizer și 36.000 de la Moderna.

De asemenea, 574.544 de români sunt programați în acest moment la vaccinare.

Dintre persoanele vaccinate cu prima doză, 79% sunt persoane vulnerabile, respectiv bătrâni, bolnavi cronici, persoane cu handicap și rezidenți ai unor centre sociale.

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților Privind Vaccinarea spune că media ratei de vaccinare din România este în prezent de 3,75, mai mare decât media europeană care este de 2,95.

La cele 578 de centre de vaccinare deschise la nivel național se adaugă alte 180 de centre de vaccinare ce urmează să fie deschise din luna februarie.

România va primi o nouă tranșă de vaccinuri Pfizer în săptămâna 8-15 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...