Nou-născut abandonat: O femeie de 27 de ani a fost dusă la audieri

Publicat: 24 dec. 2020, 15:25, de Aurel Drăgan, în ACTUALITATE , ? cititori
Nou-născut abandonat: O femeie de 27 de ani a fost dusă la audieri
mai politie

Poliţia Capitalei anunţă că, în cazul nou-născutului găsit miercuri abandonat într-o pungă în faţa unui bloc din Sectorul 3, a fost depistată şi dusă la audieri o femeie de 27 de ani.

„În urma cercetărilor efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, a fost identificată şi depistată şi condusă la audieri o femeie de 27 de ani, din Bucureşti. În seara de 22.12.2020, prin apel 112, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost sesizată că în faţa unui bloc din Sectorul 3, într-o pungă, a fost găsit un nou-născut. La faţa locului s-au deplasat, de urgenţă, poliţişti din cadrul Secţiei 13, precum şi echipaj de prim ajutor. Copilul a fost preluat şi transportat la spital pentru îngrijiri medicale”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei în vederea identificării mamei, precum şi pentru stabilirea situaţiei de fapt şi de drept.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost sesizată, marţi seara, prin apel la 112, că în faţa unui bloc din sectorul 3, într-o pungă, a fost găsit un nou născut.

La faţa locului s-au deplasat, de urgenţă, poliţişti din cadrul Secţiei 13, precum şi echipaj de prim ajutor, precizează Poliţia Capitalei. Copilul a fost preluat şi transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Conform declarațiilor inițiale ale mamei de 27 de ani, care mai are trei copii, bebelușul ar fi trebuit să se nască peste două luni, dar a avut loc o naștere spontană. Cum beblușul nu dădea semne de viață, l-a crezut decedat și l-a abandonat.

Bebelușul avea doar 1,3 kg când a fost găsit și doar o minune l-a ținut în viață până la venirea ambulanței.