Nou record marca Warren Buffett: Berkshire raportează profituri uriaşe!

Publicat: 24 feb. 2024, 21:03, de Vasile Bahrim, în ECONOMIE
Nou record marca Warren Buffett: Berkshire raportează profituri uriaşe!

Berkshire Hathaway Inc., compania  americană condusă de legendarul investitor Warren Buffett, a anunțat sâmbătă un profit anual record pentru anul 2023, respectiv 96,2 miliarde de dolari.

Această evoluție pozitivă a fost susținută de performanța excepțională a segmentului de asigurări din cadrul companiei.

Profitul operațional din trimestrul al patrulea a crescut cu 28%, la 8,48 miliarde de dolari, comparativ cu 6,63 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului precedent.

Pe parcursul întregului an 2023, Berkshire a înregistrat un profit net de 96,2 miliarde de dolari, depășind recordul anterior de 89,9 miliarde de dolari, stabilit în 2021. Compania a suferit o pierdere de 22,8 miliarde de dolari în 2022, pe fondul scăderii pieței bursiere.

Warren Buffett, în vârstă de 92 de ani, este cunoscut ca „Oracolul din Omaha” datorită succesului său extraordinar în investiții. El conduce Berkshire Hathaway din 1965, transformând-o într-un vast consorţiu cu o gamă largă de afaceri, incluzând asigurări, energie, feroviare și bunuri de larg consum.

Berkshire Hathaway este una dintre cele mai mari companii din lume, cu o capitalizare de piață de peste 700 de miliarde de dolari. Este renumită pentru abordarea sa disciplinată a investițiilor, concentrându-se pe achiziționarea de companii solide la prețuri competitive și pe deținerea lor pe termen lung.

Rezultatele record ale Berkshire Hathaway oferă un indiciu optimist cu privire la starea economiei americane. Compania este un important investitor în diverse sectoare ale economiei, iar performanța sa solidă sugerează că există în continuare oportunități de creștere pentru companiile din Statele Unite.