Noul prefect al Galațiului, o tânără avocată abonată la sinecurile oferite de PSD

Publicat: 12 apr. 2024, 22:07, de Sorin Costea, în ACTUALITATE , ? cititori
Noul prefect al Galațiului, o tânără avocată abonată la sinecurile oferite de PSD

A depus jurământul noul prefect de Galați, Andreea Anamaria Naggar, o tânără avocată, în vârstă de 35 de ani, care nu s-a remarcat prin nicio inițiativă, iar înainte de a deveni consilier județean din partea PSD câștiga din avocatură 1.400 lei lunar.

Andreea Anamaria Naggar a fost membră a Organizației de Tineret a UNPR Galați, dar a trecut la PSD împreună cu liderul tineretului uneperist, Marius Mărgărit, aflat în prezent la al doilea mandat de deputat PSD.

Trecerea la PSD a fost un moment important al carierei sale, din moment ce a postat și pe contul său de facebook adresa de e_mail a Organizației PSD Galați, condusă de Dan Nica: [email protected].

A fost aleasă consilier județean PSD, atât în 2016, cât și în 2020.

După intrarea PSD la guvernare, dar mai ales după ce PSD Galați l-a propulsat în funcția de ministru al Economiei pe Florin Spătaru, Andreea Anamaria Naggar a primit o primă sinecură de la PSD.

Pe 15 februarie 2022, Ministerul Economiei comunica la cererea publicației „Puterea” numirile de administratori la societățile din portofoliul ministerului. Pe locul doi al listei se afla „Andreea Anamaria Naggar – S. Carfil SA”.

Carfil SA Brașov este o subsidiară a Companiei Naționale „Romarm”, adică o uzină care produce armament compatibil cu standardele NATO. La Brașov sunt proiectate și construite aruncătoare de grenade antitanc și aruncătoare de bombe calibrul 82, proiectile pentru „bombe explozive”, chiar și muniție termobarică.

Nu se știe cum a contribuit Andeea Anamaria Naggar la creșterea producției de aruncătoare de bombe și proiectile a subsidiarei Romarm, atât de necesare în condițiile războiului din Ucraina, dar indemnizația lunară încasată de ea la Carfil SA Brașov a fost de aproximativ 10.000 de lei net lunar.

Între timp, au apărut și în declarația de avere a Andreei Naggar câteva depozite bancare, printre care și unul de 30.000 de euro.

După patru luni, pe 23 iunie 2022, Andreea Anamaria Naggar a primit o nouă sinecură de la PSD, fiind numită secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene , pentru a se ocupa de implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

Acum, după ce fostul prefect pus de PSD, Claudiu Gavril, a demisionat pentru a candida la Primăria Tecuci, Andreea Anamaria Naggar a fost numită de PSD în funcția de prefect al Galațiului.