Numărul de călători care merg zilnic cu trenul Otopeni-Gara de Nord a ajuns la 600

Numărul de călători care circulă zilnic cu trenul de la Otopeni la Gara de Nord a crescut la 600, de la 200 în urmă cu două luni, în condiţiile în care traficul la Otopeni este de 10.000 de pasageri zilnic, a arătat luni seara ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„Trenul spre aeroport are o frecvenţă de 40 de minute, costă 4 lei şi face 20 de minute de la Otopeni la Gara de Nord. Este confortabil şi rapid. A crescut numărul de călători, a ajuns la aproape 600 zilnic, la un trafic în Otopeni de 10.000 de pasageri zilnic. Nu e rău la 6% dar vrem să creştem această cifră prin promovare. Cred că oamenii încă nu ştiu. Cred că a existat o prăbuşire a traficului. Pe de altă parte, în vremuri de pandemie, te fereşti un pic de aglomeraţie, de mijloace de transport în comun”, a precizat Drulă la Digi24.

Acesta a menţionat că frecvenţa de circulaţie a trenurilor poate fi de două pe oră, fără investiţii majore, însă pentru o frecvenţă mai mare ar trebui o linie dublă. În prezent, linia ferată Otopeni – Gara de Nord este legată de Magistrala Urziceni, linie simplă.

Două trenuri pe oră

„Dublarea cred că ar permite un tren la 20 de minute dar trebuie să vorbesc cu specialiştii. Deocamdată e un tren la 40 de minute dar timpul este extrem de rapid, în 20 de minute eşti în Gara de Nord. Preţul este imbatabil. Dacă distanţa inter-trenuri este de 40 de minute, timpul de aşteptare mediu este de 20 de minute. Cred că se poate mai bine. Am discutat cu CFR despre creşterea la 30 de minute de frecvenţă. O să putem pune în Mersul trenurilor de anul viitor. Întâi vreau să vedem această revenire de trafic. Nu baţi cu nimic termenul ăsta. În maşină stai o oră”, a precizat ministrul Transporturilor.

Circulaţia trenurilor pe linia de cale ferată între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional ‘Henri Coandă’ Bucureşti a început la 13 decembrie 2020.

Potrivit unui comunica al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA din 9 decembrie 2020, legătura directă între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti este asigurată pe relaţia Bucureşti Nord – Mogoşoaia – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (şi retur) de 72 de trenuri (36 de perechi), care aparţin SNTFC CFR Călători, Regio Călători şi Transferoviar Călători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...