O nouă tulpină de Covid-19 a fost descoperită în New York

O nouă tulpină de coronavirus a fost descoperită în New York. Oamenii de știință avertizează că această mutație ar putea diminua eficacitatea vaccinului anti-Covid-19.

Noua tulpină a fost descoperită în urma unor studii  făcute de universități americane.

Conform New York Times, noua tulpină se numește B.1.526 și a fost identificată în probe recoltate în noiembrie 2020.

Din noiembrie până în februarie, tulpina era deja răspândită la  unul din patru pacienți cu Covid-19.

Unul dintre studii a fost publicat online și a fost făcut de Universitatea Caltech. Celălalt a fost efectuat de Universitatea Columbia dar nu este public încă, scrie New York Times. De precizat faptul că niciunul dintre studii nu a fost publicat într-un jurnal științific, însă datele sugerează că răspândirea acestei noi tulpini este îngrijorătoare.

„Nu este o veste foarte bună. Dar totuși e bine că știm de ea, pentru că  așa putem încerca să facem ceva în privința asta”, a declarat Michel Nussenzweig, imunolog la Universitatea at Rockefeller, care nu, a fost implicat în cercetare.

„Tot apărea un model care se repetă, într-un grup de probe provenite din regiunea New York”, a spus Anthony West, biolog la Universitatea Caltech.

1 COMENTARIU

  1. Este ceva normal,,dupa tulpinile din CHINA,UK,BRAZILIA,AFRICA DE SUD,cum sa ramana mai prejos SUA,asa ca fiecare continent are ,,tulpina ei,,.Mai ramane sa aflam ca si RUSIA,are si ea ,o ,,tulpina,,asta ,daca vrea Putin!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...