O pizzerie românească în „50 Top Pizza 2024”

Publicat: 16 mai 2024, 19:35, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în Food , ? cititori
O pizzerie românească în „50 Top Pizza 2024”
Foto: Zano

Pizzeria Zano, din Iași, ocupă locul 49 în Europa conform ghidului „50 Top Pizza 2024”. Ceremonia de premiere a avut loc la Madrid, la începutul acestei săptămâni.

50 Top Pizza, considerată de oamenii din industrie cea mai importantă autoritate de evaluare la nivel mondial din lumea pizza, realizează clasamente cu pizzerii și pizzaioli și organizează evenimente care reunesc jucători importanți din domeniu. 50 de inspectori și curatori Top Pizza sunt independenți și efectuează vizite anonime și neanunțate, fără a-și dezvălui calitatea nici măcar după părăsirea locației.

Fondat cu puțin peste un an în urmă, Zano este rezultatul colaborării dintre un antreprenor local și renumitul pizzaiolo italian Giovanni Santarpia. Potrivit 50 Top Pizza, Santarpia este unul dintre cei mai buni pizzari din orașul Florența.

„Dorința de a fi împreună, de a face parte dintr-un grup în timp ce preparăm, coacem și servim pizza este palpabilă. Este o poftă care te lovește în timp ce savurezi fiecare mușcătură din felul de mâncare parfumat și aromat. Acest lucru confirmă faptul că pizza este un fel de mâncare menit să se împartă la masă, rezultatul unui proiect inspirat de pizzaiolo Giovanni Santarpia, care a realizat meniul și supraveghează dezvoltarea unei echipe foarte motivate de tineri români. Pizza este dospită cu grijă, având o crustă moale și pronunțată și condimentată conform tradiției italiene, dar și bine coaptă. Primul lucru pe care îl observi este aroma care te transportă pe aleile din Napoli. Asocierea vinurilor și a berilor adaugă o notă de distracție. Atmosfera este foarte caldă și primitoare, serviciul plăcut și organizat pentru a asigura o experiență grozavă. Serviciul de mâncare la pachet este, de asemenea, bine gestionat”, se arată în prezentarea pizzeriei românești pe 50toppizza.it.

Alex Gafițianu, managerul Zano, a declarat: „Suntem foarte dornici să oferim o pizza napolitană autentică, în diverse variante, care să respecte cu strictețe rețetele originale, într-o atmosferă caldă și primitoare”.

Clasamentul complet 50 Top Pizza Europe 2024 este disponibil urmând link-ul  https://www.50toppizza.it/50-top-europe-2024/