”A încercat cineva să şteargă urmele celor 20 de ani de administraţie roşie?”. Descoperire postată pe FB de primarul Constanței

Peste 100.000 de dosare şi alte documente care aveau legătură cu terenuri și care urmau a fi distruse au fost găsite într-un depozit, potrivit unei postări pe Facebook, însoțită de o fotografie cu „descoperirea”, a primarului din Constanța, Vergil Chiţac.

Oare a încercat cineva să şteargă urmele celor 20 de ani de administraţie roşie? Priviţi ce scrie în raportul referitor la situaţia documentelor Primăriei aruncate într-un depozit al companiei de transport de către fosta administraţie: “Având in vedere importanta şi implicaţiile ce decurg din documentele elaborate de Direcţia patrimoniu şi cadastru, această lipsă de control şi evidenţă a actelor emise, coroborat cu perioadele scurte de păstrare, pot prejudicia grav interesele UAT Constanţa prin distrugerea unor informaţii cu privire la dreptul de folosinţă, dreptul de administrare sau chiar dreptul de deplina proprietate asupra bunurilor aflate în domeniul public şi privat al UAT Constanţa”, notează Vergil Chiţac pe pagina de Facebook.

Potrivit edilului, cele peste 119.909 dosare, 1049 bibliorafturi, 1016 volume, 65 pachete şi 124 cutii, nu ar fi fost găsite din întâmplare, ar fi fost ”irevocabil şi definitiv pierdute prin topire”.

Cea mai mare parte din documente proveneau de la Direcţia Patrimoniu şi Cadastru din cadrul primăriei. Aţi ghicit, aveau legătură cu terenuri… Din 823 bibliorafturi provenite de la această direcţie, cu privire la 746 s-au dispus măsuri de reintroducere în fondul arhivistic activ.

Altfel spus, aceste documente nu îndeplineau condiţiile legale de casare, unele dintre ele trebuind chiar să fie păstrate permanent”, a mai adăugat Vergil Chiţac pe Facebook.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole