Obiectivul lui Edi Iordănescu, pentru meciul cu Finlanda: „Îmi doresc ca suporterii să vadă o nouă naţională, cu totul altă abordare”

România va întâlni Finlanda, vineri seară. de la ora 21:45, pe Stadionul Olimpic din Helsinki, în Liga Națiunilor. Tricolorii ocupă ultima poziţie în Grupa a 3-a din Liga B a Ligii Naţiunilor, cu trei puncte în clasament.

Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat că îşi doreşte ca suporterii să aibă posibilitatea să vadă o altă echipă naţională de fotbal a României, care să aibă şanse de calificare la Campionatul European.

„Pentru mine istoria şi statistica au rolul lor, dar ştim că atunci când intrăm pe teren nimic nu îţi garantează un rezultat pozitiv. Din punctul meu de vedere, în iunie dezamăgirea personală a fost una mare, dar încrederea şi aşteptările rămân la fel de mari. Şi am argumente în sensul ăsta, pot să spun că în urmă unei analize complexe am avut şi destul de multă neşansă, atât în afara terenului, pentru că am avut o serie de probleme cu jucătorii, cât şi în jocurile propriu zise. Îmi doresc ca suporterii echipei naţionale să vadă o nouă naţională, cu totul altă abordare, îmi doresc mai multă încredere, mai mult curaj, mai mult devotament, mai multă ambiţie şi mai multor orgoliu. Îmi doresc consolidarea unei echipe naţionale care să aibă o şanse reale pentru Campionatul European„, a declarat Iordănescu.

Antrenorul naţionalei a explicat motivele pentru care unii jucători nu au fost convocaţi la meciurile cu Finlanda şi Bosnia-Herţegovina.

Sunt foarte mulţi jucători care au format nucleul echipei naţionale de tineret şi a celor mai mici. Faptul că sunt comentarii despre anumiţi jucători au fost şi vor fi mereu, sunt lucruri fireşti. Orice jucător are deschise porţile pentru echipa naţională, din păcate au fost cazuri când am fost criticat că aduc anumiţi jucători la echipa naţională, acum sunt pentru că anumiţi jucători nu sunt împreună cu noi. Florin Niţă nu se mai află în procesul de pregătire cu echipa sa de club, cu toate acestea l-am adus la ultimele acţiuni ale echipei naţionale. Cât îmi este de drag, trebuie să-i spun însă că trebuie să-şi rezolve problemele cu echipa de club. Cu Maxim am mai avut mai multe discuţii de când am preluat postul de selecţioner, este un jucător special, Mitriţă e un jucător cu ştate vechi la echipa naţională, inclusiv în mandatul meu„, a adăugat Iordănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...