Oficial din Corpul Multinațional: Anul acesta o să vedeți în România un aflux de forțe NATO

Publicat: 03 iun. 2022, 19:00, de Ziarul Puterea, în SOCIAL , ? cititori
Oficial din Corpul Multinațional: Anul acesta o să vedeți în România un aflux de forțe NATO

Locţiitorul Corpului Multinaţional NATO Sibiu, general maior Adrian Ciolponea, a declarat vineri, la Mediaş, că în acest an o să fie un aflux de forţe NATO în România care vin să sprijine şi să asigure securitatea.

„Să sperăm că şi războiul se va termina cât mai curând şi nu se va mai repeta, deşi istoria se repetă de nenumărate ori şi ca omenire nu învăţăm ororile războiului. (…) Eu reprezint astăzi în calitate de deputy commander, reprezint NATO, Alianţa NATO. Corpul Multinaţional este înfiinţat la Sibiu de anul trecut. A atins capacitatea operaţională iniţială în iunie şi bineînţeles scopul nostru este de a ne pregăti pentru conflict. Modul de a aduce pace este de a fi pregătiţi continuu. (…) Şi anul acesta o să vedeţi în România un aflux de forţe NATO care vin să sprijine şi să asigure România de securitate. Avem militari din SUA, Marea Britanie, Portugalia, Polonia, parteneri tradiţionali şi Franţa, care se vor instrui în zona Mediaş, pentru multă vreme de acum încolo, pentru a asigura pacea şi liniştea cetăţenilor din România şi Europa”, a precizat oficialul NATO de la Sibiu, general maior Adrian Ciolponea.

Potrivit acestuia, toate trupele NATO care ajung în România, se instruiesc în centrul de pregătire de la Cincu, din judeţul Braşov, situat în apropierea Mediaşului.

Adrian Ciolponea şi locţiitorul pentru Operaţii şi Instrucţie al Şefului Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul de flotilă aeriană dr. Iulian Paţilea au participat vineri, în sediul Primăriei Municipiului Mediaş, la manifestări prilejuite de ziua municipiului, care a fost atestat documentar în 3 iunie 1267.