Oltenia: 20 de milioane de lei sunt alocate pentru studiul de fezabilitate al drumului Calafat-Craiova-Lugoj

Preşedintele PNL Dolj, deputatul Ştefan Stoica, a declarat că Guvernul țării a decis să aloce 20 milioane lei pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru drumul expres Calafat-Craiova-Lugoj.

Acest lucru s-a întâmplat în urma solicitărilor tuturor parlamentarilor liberali din Oltenia şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

„Drumul expres Calafat-Craiova-Lugoj este un proiect de infrastructură extraordinar de important pentru această regiune a Olteniei. Prin finanţarea studiului de fezabilitate acest drum, culoarul rutier care va lega Oltenia de Europa, începe să devină realitate”, a transmis Ștefan Stoica, potrivit Agerpres.

„Este un proiect vital pentru Oltenia, al cărui mare avantaj îl constituie suprapunerea peste coridorul european Orient East-Med care uneşte Europa Centrală cu porturi de la Marea Nordului, Marea Baltică, Marea Neagră şi Marea Mediterană”, a mai precizat deputatul.

Preşedintele PNL Dolj spune că au solicitat de mulţi ani guvernanţilor demararea acestui proiect de infrastructură rutieră.

„Viitorul drum expres între Craiova şi Lugoj va face legătura cu Coridorul IV, dar va asigura şi facilităţi suplimentare de transport privind capacitatea de navigabilitate a Dunării”, a declarat acesta.

„Alte motive deosebit de importante pentru includerea acestui proiect major între priorităţile Guvernului României sunt: nevoia accesului din regiunea istorică Banat spre capitala României şi transportul de marfă înspre şi dinspre Peninsula Balcanică pe acest coridor rutier”, subliniază Stoica.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

CIA: Zelensky a deturnat bani din finanţarea americană

Jurnalistul Seymour Hersh susţine cã oficialii ucraineni sunt „în competiție pentru a înființa companii-paravan pentru tranzacții de export cu comercianți privați de arme”. Regimul Zelensky...