Omicron a ajuns în China. Primul caz a fost confirmat

China a confirmat primul caz de infectare cu Omicron, în condițiile în care țara se pregătește de Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, informează CNN.

Autoritățile sanitare din orașul-port Tianjin, din nordul țării, au reușit să izoleze persoana infectată, care venise din străinătate în 9 decembrie, înainte de a intra în comunitate. Secvențierea a confirmat că este vorba despre infectare cu varianta Omicron, susține presa de stat.

Este vorba despre un bărbat tratat în spital, în izolare.

Varianta Omicron, care se răspândește rapid, a determinat mai multe țări să impună restricții de călătorie. Varianta a fost raportată în peste 50 de țări de când a fost detectată pentru prima dată, în Africa de Sud, la sfârșitul lunii trecute.

Cu toate aceste, experții chinezi din domeniul sănătății publice și presa de stat și-au exprimat anterior încrederea în capacitatea țării de a face față noii variante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...