OMS: Subvarianta Delta A.Y.4.2, atent supravegheată. Europa raportează o creștere a numărului de noi cazuri

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, miercuri că supraveghează atent contagiozitatea subvariantei Delta AY.4.2 a coronavirusului, mult mai  prezentă în contaminările cu Covid-19.

O creștere a transmiterii secvenței A.Y.4.2 a fost observată încă din luna iulie anul acest, precizează OMS în buletinul său informativ referitor la pandemie.

Subvarianta Delta are trei mutații suplimentare, dintre care două la nivelul proteinei ”spike”, parte din virus care se  prinde de celulele umane.

Secvențieri A.Y.4.2 au fost transmise la GISAID,  baza de date mondiale, provenite din 43 de țări. 93% proveneau din Regatul Unit, unde se înregistrează o creștere graduală în procentul noilor cazuri. Această subvariantă reprezenta 5,9% din totalul cazurilor cu varianta Delta confirmate în Regatul Unit  într-o singură săptămână.

„Studiile epidemiologice și de laborator sunt în curs pentru a stabili dacă A.Y.4.2 este mai contagioasă sau diminuează anticorpii”, precizează OMS.

Bilanț COVID-19

Pandemia de COVID-19 a provocat peste 4,96 milioane de decese de la momentul la care virusul a fost detectat în China, la sfârşitul anului 2019, potrivit unui bilanţ AFP realizat din surse oficiale. În total, au fost identificate peste 244 de milioane de cazuri.

Săptămâna trecută, numărul cazurilor noi a crescut cu 4% comparativ cu săptămâna precedentă, cu 2,9 milioane de noi infecţii înregistrate. Europa este singura regiune din lume care a raportat o creştere.

Numărul total al deceselor a crescut cu 5%, la peste 49.000. 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole