Omul de afaceri Iulius Spak, condamnat la 7 ani de închisoare

Omul de afaceri Iulius Spak, fostul cumnat al cântăreței Andreea Antonescu de la trupa Andre, a fost condamnat, recent, de către Tribunalul Argeş la şapte ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală.

Nu este singurul condamnat în dosar, pentru că și Adrian Iordache, unul dintre directorii firmelor controlate de afacerist, a primit aceeași pedeapsă.

În perioada august – noiembrie 2017, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale care se ocupa cu comerțul cu produse din carne, cei doi ar fi omis în tot sau în parte să evidențieze în registrele contabile operațiunile comerciale efectuate. Pentru aceasta se foloseau de un soft special prin care agenții de vânzări puteau emite facturi, înregistrate apoi într-un sistem de contabilitate paralelă, potrivit Gazeta Nouă.

„În cazul în care clientul opta să achiziționeze marfa fără ca aceasta să fie însoțită de factură, deci în mod ilegal, agentul de vânzări făcea mențiunea prin intermediul aceluiași dispozitiv și transmitea la sediul firmei comanda clientului respectiv, cu mențiunea „CASH”.

Folosindu-se de acest cod, personalul din cadrul compartimentului contabilitate (facturare) procesa comanda pentru acel client și lista o factură fiscală care nu era niciodată înregistrată în contabilitatea societății, dar care avea scopul de a însoți marfa pe timpul transportului, în cazul unui control. După livrarea mărfii către client, șoferul încasa pe loc contravaloarea mărfii, iar factura respectivă era distrusă sau adusă la sediul societății, tot aici depunându-se și sumele de bani, într-o cutie metalică destinată exclusiv pentru acest lucru”, se arată în dosar.

Frauda a fost descoperită după ce mașinile companiei care efectuau transportul au fost oprite în trafic de mai multe ori, în perioada decembrie 2017 – ianuarie 2018, iar polițiștii au considerat suspecte documentele de însoțire a mărfii. Doar cele care începeau cu cifra 2 erau trecute în contabilitate, restul nu. A rezultat astfel un prejudiciu de peste 450.000 de lei, reprezentând impozit pe profit și TVA.
Iulius Spak a preluat afacerea familiei de la tatăl său, Constantin Spak, care s-a sinucis, în primăvara anului 2011.

Soluția data de Tribunalul Argeş nu este definitivă, iar ambii inculpaţi au contestat-o. Decizia finală urmează să vină de la Curtea de Apel Piteşti.

Cum a dispărut peste noapte o fabrică marcantă de mezeluri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...