ONU: La nivel global, jumătate din unitățile sanitare nu au apă, săpun sau gel hidroalcoolic

La nivel global, jumătate din unitățile sanitare nu au apă, săpun sau gel hidroalcoolic, aproape patru miliarde de persoane fiind expuse riscurilor de infecții, a anunțat, marți, Organizația Națiunilor Unite, relatează AFP și Agerpres.

”Igiena în unităţile sanitare nu poate fi garantată fără creşterea investiţiilor în măsuri de bază, care includ apa potabilă, toalete curate şi gestionarea în siguranţă a deşeurilor medicale”, a subliniat Maria Neira, directoarea pentru sănătate publică și mediu din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății.

Raportul subliniază că 68% dintre unităţile sanitare dispuneau de echipamente de igienă în încăperile în care se acordă îngrijiri medicale şi 65% de instalaţii pentru spălarea mâinilor cu apă şi săpun în toalete. Cu toate acestea, doar 51% dispuneau de ambele.

Totuși, 9% din unităţile sanitare la nivel mondial nu dispuneau de niciunul dintre aceste echipamente de igienă de bază.

La nivel global, aproximativ 3% din unităţile sanitare din zonele urbane şi 11% din zonele rurale nu dispuneau de apă curentă, mai subliniază același raport al ONU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...