ONU: Un milion de ucraineni s-au refugiat în țările vecine, într-o săptămână

Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați, Grandi Filippo, a anunțat, joi, pe Twitter că un milion de persoane din Ucraina s-au refugiat în țările vecine, într-o săptămână.

Într-un comunicat precedent din 2 martie, Înaltul Comisariat anunța că aproape 836.000 de ucraineni au părăsit țara, pentru că numai după o zi, joi, să se mai adauge încă 164.000 de persoane care fugit din țară.

Potrivit datelor oficiale centralizate miercuri, la ora 08:00, în România au intrat în total 118.461 de refugiați, din care 70.026 au părăsit deja teritoriul țării. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că 46.435 de persoane, respectiv aproximativ 39% din numărul total de cetățeni ucraineni refugiați au rămas în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Ce discuții poartă un șef din poliție cu interlopii! DGA și...

Șoc în instituția poliției din Buzău, odată cu dezvăluirile făcute publice de Ziarul Puterea privind presupusa implicare a șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ)...