Operațiune „sinucigașă” a NASA? Ce spune Alexandru Mironov despre lovirea intenţionată a unui asteroid

Publicat: 26 sept. 2022, 20:00, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Operațiune „sinucigașă” a NASA? Ce spune Alexandru Mironov despre lovirea intenţionată a unui asteroid

NASA va încerca astăzi o operațiune pe care omenirea nu a mai realizat-o până acum: lovirea în mod deliberat a unei nave spațiale de un asteroid, pentru a-i devia orbita. 

Trebuie să ne apărăm, și-au spus pământenii, pentru că o mulțime de bolovani cosmici vin peste noi, fie din centura postmarțiană, fie de la de la Jupiter. Ca să ne apărăm, când un obiect vine către tine, către planeta Pământ, fie încerci să-l distrugi, ceea ce e foarte greu, fie încerci să-l deviezi.

Pentru prima dată, o echipă care s-a pus la punct științific și tehnic din toate puncte de vedere îl așteaptă pea asteroidul care vine spre noi. I-au calculat traiectoria și a fost trimisă o navă către acest bolovan cosmic. 

Această mică navă este sinucigașă. E vorba de un kamikaze – va exploda. Şi nu e vorba să trimiți ceva de mari dimensiuni pentru o explozie cosmică de nivel atomic, ci se speră că traiectoria asteroidului va fi modificată”, a declarat scriitorul de SF Alexandru Mironov.

Iată că învățăm, dacă ne iese cu adevărat manevra aceasta, învățăm să ne apărăm de relele care pot să vină peste noi”,  a mai explicat Alexandru Mironov la Antena 3.