Operațiunea Verde: În judeţul Buzău a fost descoperită o nouă cultură de marijuana!

Publicat: 28 feb. 2024, 07:37, de Vasile Bahrim, în ACTUALITATE , ? cititori
Operațiunea Verde: În judeţul Buzău a fost descoperită o nouă cultură de marijuana!

Două persoane au fost reţinute, fiind suspectate de trafic de droguri de risc, după ce au plantat şi dezvoltat o cultură indoor de canabis într-o comună din judeţul Buzău, cu scopul comercializării.

Astfel, la 26 februarie a.c., Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Serviciul Teritorial Braşov a organizat o operaţiune amplă, care a inclus percheziţii domiciliare efectuate cu sprijinul forţelor de ordine, rezultând confiscarea a 370 de plante de canabis în diferite stadii de evoluţie, precum şi a echipamentului necesar întreţinerii acestei culturi.

Pe lângă canabisul găsit la locaţia din Buzău, în sarcina unuia dintre inculpaţi s-a reţinut deţinerea, în scopul comercializării, a aproximativ 600 grame de canabis şi fragmente de plantă, descoperite şi ridicate atât din locaţia principală, cât şi de la o adresă din municipiul Bucureşti.

A doua zi, pe 27 februarie, Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea fost posibilă datorită colaborării dintre forţele de ordine, printre care Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, cu sprijinul omologilor săi din Bucureşti şi Buzău, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Buzău, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Totodată, este esenţial de reamintit că persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, inclusiv prezumţia de nevinovăţie până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive.