Operatorul din România al restaurantelor KJC, Pizza Hut și Taco Bell mizează pe venituri de 230 mil. euro în acest an

Sphera Franchise Group, deținătoarea companiilor care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut și Taco Bell în România, a bugetat pentru anul 2021 vânzări de peste 230 milioane euro, cu 63% mai mari comparativ cu nivelul din 2020. Un sfert dintre vânzări sunt estimate a fi realizate prin intermediul canalului de livrare. EBITDA companiei e estimată să crească cu 115%, până la nivelul de 19 milioane euro.

„După un an 2020 în care am înfruntat provocări complet neobișnuite, atât pentru compania noastră, cât și pentru întreaga economie, în 2021 ne așteptăm la o revenire semnificativă a business-ului, mai ales în a doua jumătate a anului. Suntem încrezători că investițiile bugetate pentru acest an vor contribui la creșterea vânzărilor, alături de recalibrarea cheltuielilor și păstrarea costurilor pe aceeași linie cu anul 2020. În ciuda situației create de criza sanitară, putem spune că este un moment extrem de prielnic investițiilor, astfel că am bugetat peste 14 milioane EUR pentru dechiderea de restaurante noi și pentru remodelarea celor existente”, a declarat Călin Ionescu, Directorul General al Sphera.

Sphera are 158 de restaurante

Prezenta propunere de buget se bazează pe contextul macro-economic ce va fi influențat de efectele pandemiei COVID-19 în prima parte a anului, ca urmare a restricțiilor impuse de autorități. Astfel, pe fondul creșterii deficitului de cont curent, este luată în calcul o ușoară depreciere a monedei naționale față de euro.

Începând cu a doua jumătate a anului, este luată în calcul o revenire treptată până la capacitatea normală a restaurantelor, inclusiv ca urmare a extinderii campaniei de vaccinare la nivel național, pe care și compania o susține în rândul angajaților săi.

Pe parcursul anului 2021, ca urmare a contractului negociat cu francizorul Yum!, compania a planificat deschiderea a 16 restaurante (8 KFC, 3 Pizza Hut și 3 Taco Bell în Romania și 2 KFC în Italia). Bugetul alocat acestor investiții se ridică la 10,2 milioane euro. Totodată, în cadrul planului negociat cu Yum!, investiția în remodările restaurantelor existente este estimată la 3,8 milioane euro.

La finalul anului 2020, Sphera avea 158 de restaurante din care 138 erau în România, 18 în Italia și 2 în Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...