Oportunitate: Armata a decis să prelungească perioada de recrutare!

Publicat: 28 feb. 2024, 08:29, de Vasile Bahrim, în ACTUALITATE
Oportunitate: Armata a decis să prelungească perioada de recrutare!

Ministerul Apărării Naționale a anunțat prelungirea perioadei de recrutare pentru posturile de soldați și gradați profesioniști.

Anunţul vine în sprijinul celor interesați să se alăture Forțelor Armate Române. Inițial programată să se încheie mai devreme, perioada de înscriere a fost extinsă până la 8 martie 2024, oferind astfel mai mult timp potențialilor candidați să se înscrie pentru a devein militari.

Acest anunț vine în contextul unui plan ambițios de recrutare care vizează ocuparea a 5093 de locuri disponibile în cele 41 de județe din țară şi București.

Procesul de recrutare și selecție urmează un calendar bine structurat, începând cu înscrierea candidaților în perioada 12 februarie – 8 martie 2024, urmată de selecția candidaților care se va desfășura între 19 februarie și 15 martie 2024.

Examenele medicale sunt programate să aibă loc între 26 februarie și 22 martie, cu termen final pentru întocmirea dosarelor de candidatură pe 3 aprilie a.c.

Ministerul a subliniat importanța acestei oportunități pentru tinerii care caută o carieră în armată, oferind detalii ample despre condițiile și criteriile de recrutare.

Printre acestea se numără cerințe precum cetățenia română, cazier curat, absența afilierii la partide politice sau organizații interzise și standarde specifice legate de vârstă și educație.

Perspectivele pentru cei care îndeplinesc aceste condiții sunt promițătoare, având în vedere diversitatea locațiilor și a posturilor disponibile.

Ministerul încurajează toți potențialii candidați să acceseze informații suplimentare și să se înscrie, subliniind că acesta este un moment oportun pentru a servi țara și a se dezvolta profesional într-un mediu atractiv.