Orban îl atacă dur pe Cîțu: ”Alegeţi între un om care a provocat criza din coaliţie şi omul care poate să rezolve criza”

Președintele PNL a declarat că liberalii au de ales între „un om care a provocat criza din coaliţie şi omul care poate să rezolve criza”. Participanții la congres vor decide între „un om care într-adevăr ar putea să fie premier şi un om care nu mai poate să fie premier, decât dacă îl ţine în viaţă PSD-ul”, mai susține Ludovic Orban. Este un nou episod, dintr-o lungă serie de atacuri între Orban și Cîțu, care luptă pentru șefia PNL. Congresul formațiunii are loc pe 25 septembrie, adică în zece zile.

Aşa cum arată astăzi peisajul, este foarte clar că nu mai avem de ales între o două soluţii, una bună şi una mai puţin bună. Avem de ales între o soluţie bună şi o soluţie foarte rea„, a afirmat Ludovic Orban.

Refacerea coaliției cu USR PLUS, singura soluție onorabilă

Liderul PNL a respins, încă o dată, ideea unei alianţe cu PSD. El a arătat că „un concubinaj sau un mariaj” cu social-democrații ar fi o variantă „catastrofală”. În acest context, Orban dorește refacerea coaliţiei alături de USR-PLUS, ca „singură soluţie onorabilă” pentru PNL.

Pentru voi, e simplu: trebuie să alegeţi între un om care a provocat criza din coaliţie şi omul care poate să rezolve criza. (…) Iar dumneavoastră aveţi de ales şi între un om care într-adevăr ar putea să fie premier şi un om care nu mai poate să fie premier, decât dacă îl ţine în viaţă PSD-ul, ceea ce cred că nu ne dorim niciunul dintre noi”, le-a transmis Ludovic Orban, marţi, liberalilor din cadrul filialei judeţene Ialomiţa.

Orban pune declinul PNL-ului în spinarea lui Cîțu

Liderul PNL i-a îndemnat pe delegaţii la congresul din 25 septembrie să țină cont de declinul partidului din ultimile două luni.

De două luni, PNL este afectat grav ca imagine, de două luni suntem în descreştere, ne confruntăm cu o pierdere semnificativă atât a încrederii, cât şi a intenţiei de vot şi după Congres va trebui să repornim un proces de recredibilizare, un proces de a recâştiga, practic, simpatia şi încrederea oamenilor.

(…) Am generat nemulţumiri în foarte multe categorii, de la fermieri, până la părinţi şi bunicii noştri, de la sectorul public, până la studenţi, cărora li s-a eliminat gratuitatea în transport şi aşa mai departe”, a mai spus Orban.

Oamenii susținuți de Orban la alegerile locale au lipsit de la întâlnire

Orban a remarcat că la şedinţa Comitetului Director Judeţean Ialomiţa nu au fost prezenţi candidaţii la Primărie din alegerile parţiale, alături de care liderul PNL a afirmat că a mers în campanie electorală „din casă în casă”.

Sunt convins că probabil sunt ocupaţi şi ne urmăresc, probabil, pe online dacă nu au putut să fie fizic”, a afirmat Ludovic Orban în acest context.

Anterior, Ludovic Orban sugerase că Florin Cîțu ar folosi banii din PNDL, ca să cumpere susținerea primarilor. Orban amintea că Iohannis i-a făcut plângere penală lui Liviu Dragnea, că ar fi folosit banii din PNDL 1, ca să cumpere susţinerea unor primari, înainte de alegerile din 2014. E o faptă penală, a acuzat Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...