Ce spune Orban despre deschiderea școlilor în februarie

Varianta redeschiderii noului an școlar din februarie, odată cul al doilea trimestru, este incertă și ar putea fi lămurită doar de evoluția epidemiologică, a anunțat luni premierul Ludovic Orban. Acesta nu a confirmat dar nici nu a infirmat astfel informația lansată în spațiul public de un oficial din Ministerul Educației.

Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, a lansat ipoteza reînceperii orelor în sălile de clasă din februarie, dacă evoluția situaţiei epidemiologice din România o permite.

Întrebat luni dimineață dacă sunt șanse ca elevii să se întoarcă la școală din februarie, odată cu începerea celui de-al doilea trimestru, premierul Ludovic Orban a evitat un răspuns clar.

Orice decizie luată de reluarea activității școlare în clase este o măsură care trebuie fundamentată în primul rând pe măsuri de natură epidemiologică, adică apărarea sănătății copiilor, a părinților lor, a bunicilor lor, pentru că realitatea este că marea majoritate a tinerilor sunt asimptomatici. Ei nu-și dau seama că sunt bolnavi și transmit bolile către părinți, către bunici, familie, către persoane care sunt mult mai vulnerabile. Sigur că ne dorim să deschidem școlile, dar acest lucru se poate face doar pe baza unei analize extrem de serioase din punct de vedere epidemiologic, astfel încât să fie riscuri minime de creștere a numărului de infectări”, a răspuns evaziv Orban.

Premierul a ținut să laude eficiența măsurilor luate în ultima perioadă.

Măsurile pe care le-am luat au reușit să-și demonstreze eficacitatea, suntem în a treia săptămână consecutiv când ne aflăm la un relativ plafon. În săptămâna care a trecut a reușit să crească numărul de vindecări ba chiar am avut prima zi în care numărul de vindecați a depășit numărul de infectați”, a adăugat Orban.

Rămâne de văzut în ce măsură va avea un rol în ecuație și justiția română. Decizia de suspendare a cursurilor școlare, cu prezența fizică, a fost considerate nelegală de magistraţii Tribunalului Iaşi. Hotărârea nu este definitivă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Rezultatul anchetei: UMB-ul a săpat un drum la jumătate de metru...

Rezultatele primei etape a anchetei desfășurate în urma tragicului incident de miercuri spre joi, în care patru persoane au murit și alte cinci au...