Oxford, Jocurile Europene ale Transplantaților și Dializaților: România este prezentă cu patru sportivi cu transplant renal și hepatic

Între 21 și 28 august, la Oxford, se derulează Jocurile Europene ale Transplantaților și Dializaților 2022, la care participă peste 400 de persoane din 25 de țări europene, inclusiv din România.

Aceasta este prima ediție după pandemie.

Președintele Asociației Transplantaților din România, Gheorghe Tache, a precizat pentru Puterea.ro, că din țara noastră participă patru persoane, trei cu transplant renal și una cu transplant de ficat. Aceasta din urmă este din Republica Moldova și este de mai mulți ani membră a Asociației Transplantaților din România.

Un criteriu care a stat la baza selecției în vederea participării la această competiție a fost și implicarea în voluntariat pentru pacienți refugiați din Ucraina.  ”Fără salarii, somn şi timp liber. Aceasta participare se dorește un gest de recunoştință şi mulțumire față de bunăvoința, dăruirea și empatia lor”.

Inițial, s-a dorit ca delegația din țara noastră să fie compusă din șapte persoane. Dar, din păcate, din lipsa fondurilor, delegația României, este compusă doar din patru persoane, care vor concura la tenis, badminton, bowling, darts.

Potrivit BBC, ceremoniea de deschidere a avut loc duminică la Teatrul Sheldonian.

Evenimentul este organizat de Transport Sport,  organizație caritabilă din Marea Britanie, care militează pentru creșterea gradului de conștientizare a donării de organe și a importanței de a rămâne activ după transplant. Președintele organizației de caritate, Paul Harden, care este și consultant la Spitalul Churchill din Oxford, a spus că jocurile sunt, de asemenea, „un impuls uriaș” pentru participanți și familiile lor și demonstrează că participanții la această competiție europeană „au revenit cu adevărat la viață”.

Prima ediție a aceastei competiții europene a fost organizată la Atena în 2000 și, ulterior, au avut loc la fiecare doi ani în nouă țări europene diferite..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...