Paco Rabanne, profețiile și poveștile din viețile sale anterioare

Publicat: 06 feb. 2023, 19:00, de Magda Marincovici, în LIFESTYLE , ? cititori
Paco Rabanne, profețiile și poveștile din viețile sale anterioare
Sursa foto: profimediaiamges.ro

Creații vestimentare, parfumuri…dar și profeții. Designerul spaniol Paco Rabanne, care a murit vineri la vârsta de 88 de ani, în casa din Ploudalmezeau (Finistere), a uimit și prin fascinația lui pentru ocultism și predicțiile apocaliptice.

Predicțiile apocaliptice,  poveștile despre viețile lui anterioare, dar și excentricitățile creatorului de modă au făcut deliciile presei și toate l-au ajutat să-și modeleze propriul personaj mediatic.

La vârsta de 60 de ani, Paco Rabanne dezvăluia detalii despre interesul său pentru mistică cu cartea ”Trajectoire” (Michel Lafon), publicată în 1990.  

”Am început cercetarea mea ezoterică de la vârsta de 7 ani, mărturisea Paco Rabanne. ”Am început să ies din corpul meu, să fac călătorii astrale”.

”Dar bunica mea, care era o magiciană, îmi spunea: Taci, nu vorbi despre asta (…) Am continuat să muncesc în tăcere și când am ajuns la vârsta de 60 de ani mi-am spus: Basta! Sunt la finalul vieții mele, vreau să vorbesc despre asta”, povestea Paco Rabanne.

Eclipsa de soare în 1999, apocalipsa

Într-un reportaj televizat din 1978, el spunea, că atunci când merge pe stradă în Paris, Paco Rabanne se oprește ”înghețat, atât de puternic îmi sună în urechi țipetele oamenilor arși de vii”. Era obsedat de un cataclism care ar face să dispară Parisul în flăcări în 1999, totul expus în cartea : ”1999: Le Feu du ciel” , publicată de Michel Lafon.

Paco Rabanne vorbea despre distrugerea capitalei franceze prin căderea sației Mir, bazându-se pe lectura în notă personală a profețiilor lui Nostradamus, care ar fi avut loc la 11 august, ziua când a fost eclipsă solară. Este o carte scrisă pentru a avertiza populația: ”Eu nu pot, la această dată, să mă retrag la țară și să las 20 de milioane de cadavre în urma mea”, declara creatorul într-o emisiune literară.

De altfel, el mai anunța că și alte orașe vor fi afectate de această apocalipsă.

Afirmațiile lui Rabanne n-au rămas fără ecou. Se pare că un consilier general al departamentului Gers din sudul Franței a înaintat o procedură contra acestuia pentru difuzarea de informații de natură să afecteze economia și turismul departamentului. Cert este că la 12 august, Parisul era același oraș minunat.

Pacco Rabanne credea în reîncarnare

Paco Rabanne credea în reîncarnare. Și în acest sens, a făcut mai multe mărturisiri despre viețiile sale anterioare. El susținea că a fost un mare preot la Teba și a semnat asasinarea lui Tutankamon, sau că a avut o legătură indecentă cu Ludovic al XV-lea. ”Primele mele amintiri datează în urmă cu 78.000 de ani”, spunea el.

De asemenea, Paco Rabanne susținea că în actuala sa viață ar fi primit vizite divine și extraterestre.

Profeția sa despre prăbușirea Parisului nu a fost singura care s-a dovedit falsă. În 1978, el prezicea, într-un reportaj televizat, că în anul 2000, haute couture ar deveni un ”termen arheologic, perimat, complet spulberat de istorie”. Dar iată că amprenta lăsată chiar de propriile sale colecții dovedesc contrariul.