Pandemia de coronavirus ar putea trece în doi ani doar cu o singură condiție/ Declarațiile directorului OMS

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, speră ca pandemia de coronavirus să fie mai scurtă decât gripa spaniolă din 1918, care a durat mai puțin de doi ani, condiția fiind găsirea unui vaccin.

„În situaţia în care ne aflăm acum, cu mai multă tehnologie, cu mai multă conectivitate, virusul a avut o şansă mai bună de răspândire, se poate mişca repede pentru că suntem mai conectaţi acum.

Dar, în acelaşi timp, avem şi tehnologia, şi cunoştinţele pentru a-i pune capăt. Deci avem un dezavantaj al globalizării, apropierii, conectivităţii, dar şi un avantaj al tehnologiei.

Aşa că sperăm să punem capăt pandemiei în mai puţin de doi ani”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, făcând apel la unitate națională și solidaritate globală.

„Aceasta este cu adevărat cheia utilizării instrumentelor disponibile la maximum şi să sperăm că vom beneficia de instrumente adiţionale, precum un vaccin”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei briefing de presă de la Geneva, citat de Digi24.ro.

De la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent au fost infectați peste 22,81 de milioane de oameni, iar 793.382 de persoane au decedat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...