Papa Francisc despre durerea la genunchiul drept: ”Știți ce îmi trebuie pentru piciorul meu? Puțină tequila”

Papa Francisc a glumit recent cu un grup de preoți mexicani care l-au întrebat despre durerea cronică de la genunchi. ”Știți ce îmi trebuie pentru piciorul meu? Puțină tequila”, a spus papa Francisc, provocând râsul preoților.

Acest dialog de câteva minute, filmat de unul dintre preoții mexicani în timpul audienței generale săptămânale, a fost postat pe TikTok și a devenit viral.

”Papa Francisc, cum e cu genunchiul tău?”, a întrebat unul dintre preoții, în acest video transmis, luni, de AFP. ”Foarte capricios”, a răspuns pontiful, referindu-se la durerile care l-au obligat pentru prima dată, la începutul lunii mai, să apară în public în scaunul rulant și să amâne vizita în Liban.

Preotul mexican se adresează în continuare suveranului pontif: ”Îți mulțumesc pentru zâmbetul tău, pentru bucuria de a fi aici în ciuda problemelor tale. Tu dai astfel un frumos exemplu viitorilor preoți”.

Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, răspunde de la înălțimea papamobilului său, cu o privire ușor malițioasă: ”Știți ce îmi trebuie pentru piciorul meu? Puțină tequila”, la care toți cei prezenți au izbucnit în râs. ”Dacă într-o zi mergem la Sfânta Marta, îți aducem o sticluță”, l-au asigurat aceștia, referindu-se la o vizită la reședința papei în Vatican.

Tequila este o băutură care se prepară în Mexic din planta Agave tequilana.

Nu este prima dată când suveranul pontif argentinian glumește  cu persoanele din jurul său pe care le salută în timpul audiențelor generale. De asemenea, suveranul face adesea comentarii ironice privitoare la durerea localizată la genunchiul drept de care suferă de la începutul lunii mai. De altfel, atunci a făcut și infiltrații pentru atenuarea durerilor.

În luna ianuarie, el s-a referit, tot în timpul unei audiențe generale, la problemele sale de sănătate: ”Este ceva trecător. Se spune că acest dureri vin doar la persoanele în vârstă și eu nu știu de ce au venit la mine…”, a glumit papa Francisc, surâzând, în aplauzele asistenței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole