Papa Francisc: „Fie ca regina păcii să salveze lumea de nebunia războiului”

Papa Francisc spune că se deschid „scenarii tot mai alarmante” privind situația din Ucraina. Suveranul Pontif a decretat data de 2 martie „zi de post şi de rugăciune pentru pace” și a făcut apel la cei implicați să se abțină de la orice acțiune care ar putea provoca suferință populației.

Am o mare durere în suflet din cauza agravării situaţiei din Ucraina. În ciuda eforturilor diplomatice din ultimele săptămâni, se deschid scenarii tot mai alarmante. Ca şi mine, multă lume este neliniştită şi îngrijorată”, a declarat Suveranul Pontif la sfârşitul audienţei sale generale săptămânale. „Mă rog la toate părţile implicate să se abţină de la orice acţiune care ar provoca şi mai multă suferinţă populaţiei, destabilizând coabitarea între naţiuni şi discreditând dreptul internaţional”, a adăugat el în faţa credincioşilor adunaţi la Vatican.

2 martie, Miercurea Cenuşii

Papa Francisc a decretat data de 2 martie, Miercurea Cenuşii, care marchează începutul Postului Mare la catolici, „zi de post şi de rugăciune pentru pace” în Ucraina. „Fie ca regina păcii să salveze lumea de nebunia războiului”, a mai spus el.

Suveranul Pontif a lansat de asemenea un apel „la toţi cei care au o responsabilitate politică să îşi facă un examen de conştiinţă serios în faţa lui Dumnezeu, care este un Dumnezeu al păcii, nu al războiului„. „El vrea ca noi să fim fraţi, nu duşmani„, a adăugat el. Papa Francisc a mai făcut apel la pace în Ucraina, însă declaraţia sa de miercuri este cea mai dură luare de poziţie de la începutul crizei, la două zile după recunoaşterea de către Moscova a independenţei unor teritorii separatiste proruse din estul Ucrainei, ceea ce amplifică temerile de un conflict armat de amploare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...