Paracetamol: Cercetătorii au descoperit un efect nedorit îngrijorător!

Cercetătorii britanici au demonstrat că există o legătură între folosirea frecventă a paracetamolului și creșterea semnificativă a presiunii arteriale.

Studiul, realizat pe un lot de o sută de persoane hipertensive, a fost prezentat în publicația Capital. Timp de două săptămâni, cercetătorii au administrat 4g de paracetamol pe zi, apoi placebo următoarele două săptămâni. Rezultatul: presiunea sistolică ar fi crescut cu 5 mm Hg și presiunea diastolică cu 1,5 mm Hg.

Rezultatele arată că folosirea intensivă a acestui medicament poate avea consecințe majore în cazul pesoanelor hipertensive, cu risc crescut de probleme cardiovasculare. Aceste persoane ar trebui să consulte medicul asupra beneficiilor și riscurilor unui tratament de lungă durată pe bază de paracetamol.

Cercetătorii britanici speră ca, în curând, să extindă studiul pe cohorte mari de pacienți suferinzi de dureri cronice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...