Parcul industrial imaginar din Alexandria a „înghițit” 64.567 euro

Parcul Industrial imaginar din Alexandria, o altă himeră pe care primarul Victor Drăgușin a arătat-o publicului său în fiecare campanie electorală, a încasat mulți bani publici fără a produce efectiv ceva. 317.762,86 lei, adică 64.567,04 EURO a cheltuit municipalitatea cu un obiectiv închipuit.

Din anul 2005 promite primarul Drăgușin un parc industrial la Alexandria, care ar fi trebuit să atragă investitori și să genereze locuri de muncă în zonă. Tot de atunci situația rămâne neschimbată, iar investiția este tot la faza de fantezie, însă cu mulți bani cheltuiți degeaba în tot acest timp. Mai mult, primăria vrea să vândă terenul.

Într-un răspuns în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, Primăria Alexandria ne-a spus (cu greșeli de scriere și gramaticale – foto) că nu au fost depuse două oferte valabile.

„Motivul alipirii loturilor a fost acela că pentru obținerea Titlului de Parc Industrial, potrivit Legii 186/2013 (actualizată în iunie 2022) privind ,,Constituirea și Funcționarea Parcurilor Industriale” trebuiesc (n.r.: trebuie) îndeplinite cumulativ condițiile menționate la art. 5 „,Condiții de fond”, alin. 1 și 2, iar una din condițiile ce trebuiesc (n.r.: trebuie) respectate este aceea că terenul trebuie să aibă „o suprafață compactă, cu excepția suprafețelor traversate de căi de transport, suprafață de minimum 5 hectare”, drept pentru care a fost necesară alipirea loturilor într-unul singur, rezultând CF nr. 29670/14.02.2020.

Citește mai departe pe Liber în Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...