Paștele catolic în România. Ce s-a întâmplat la Slujba de Înviere din diferite orașe

Chiar dacă sărbătorile pascale ne prind tot în pandemie, diferența față de anul trecut este că putem participa la Slujba de Înviere, respectând totodată măsurile impuse pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Astfel, credincioșii din întreaga țară au putut circula între orele 20:00-02:00 în noaptea de 3 spre 4 aprilie.

Președintele Klaus Iohannis a participat la slujba de Înviere împreună cu soția sa, Carmen Iohannis, la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime” din Sibiu. 

La Catedrala Sfântul Iosif din București, credincioșii veniseră, în ciuda ploii, cu o oră înainte de oficierea slujbei, care a început la ora 23:00. Celebrarea Învierii a început cu binecuvântarea focului. După ce episcopul a aprins Lumânarea Pascală, oamenii au luat lumină, relatează Digi24.ro.

Slujba de Paști s-a desfășurat cu respectarea distanței și a normalor sanitare la bazilica romano-catolică din Oradea. Ea a fost oficiată de episcopul romano-catolic de Oradea, cel care le-a adus lumină enoriașilor.

La Iași, peste 600 de credincioși au participat la Slujba de Înviere. Cei care nu au mai putut intra înăuntru din cauza restricțiilor au ascultat slujba de afară. Chiar dacă vremea nu a fost foarte bună, oamenii au stat și s-au rugat în aer liber. Unii credincioși aflați în biserică au ieșit mai devreme, pentru a le permite și celor de afară să intre, a mai precizat sursa citată.

Citește și:

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole