Patru spitale din ţară vor fi modernizate şi extinse cu bani din PNRR

Patru spitale din țară vor fi modernizate și extinse cu bani din PNRR. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat, vineri, primele contracte de finanțare pentru infrastructura spitalicească nouă.

Valoarea primelor contracte se ridică la 1.4 miliarde de lei. Prin intermediul acestor fonduri vor fi construite patru noi unități spitalicești în Cluj Napoca, Bistrița, Târgu Mureș și Alba Iulia. 

Contractele prevăd construirea unor clădiri noi de spitale, dar şi extinderea unora dintre ele, fiind vorba de unităţi medicale din câteva judeţe din ţară.

Ce spitale vor fi construite, respectiv extinse

  • Centrul Regional de Boli Cerebrovasculare și Neurochirurgie la Cluj Napoca, proiect în valoare de 195 milioane de lei. 
  • Spitalul Județean de Urgență Bistrița – în valoare de 408 milioane de lei.
  • O unitate nouă pentru Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Tg. Mureș – în valoare de 523 milioane de lei.
  • Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia – Relocarea și modernizarea activității secției de oncologie și înființare compartiment cardiologie intervențională – în valoare de 234 milioane de lei.

Secretarul de Stat, Alexandru Rogobete, cu atribuții directe în implementarea axei finanțate din PNRR, a declarat că „suntem în fața unei premiere, cred eu, de proporții istorice. Ministerul Sănătății, condus de Alexandru Rafila, a injectat peste 3 miliarde de lei in sistemul public de sănătate, numai în ultimele trei luni.

Alte 23 de contracte de finanțare sunt aproape pregătite pentru construcția de noi spitale în toată țara. Valoarea totală depășește 10 miliarde de lei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...