Paturi cu bolnavi, pe holul spitalului din Buzău. Triajul, mutat lângă biroul managerului. Deputat PNL: ”Aceasta este imaginea disperării”

Intrarea în Spitalul Judeţean Buzău, pe holul care duce spre biroul managerului, este ticsită cu paturi. Au fost amenajate pentru bolnavi care aşteaptă să fie consultaţi de un medic specialist. Practic, zona de triaj a fost mutată în zona de birouri. Imaginea a fost făcută publică de deputatul PNL de Buzău, Gabriel Avrămescu, pe pagina sa de socializare. El a numit-o „Imaginea disperării”.

Din imagine se observă că paturile sunt deja ocupate cu bătrâni cu fesuri pe cap, înveliţi cu pături. La căpătâiul lor este o asistentă medicală.

Cel mai mare spital buzoian tratează cazuri de COVID dar şi alte afecţiuni. Din cauza aglomeraţiei, s-a amenajat triajul de la UPU pe holul spitalului, explică deputatul liberal.

Paturile sunt la foarte mică distanţă de biroul managerului şi de alte birouri. Conducerea SJU Buzău a luat decizia, ca să păstreze distanţa între pacienţii COVID şi cei non-COVID.

Imaginea disperării și apelul la vaccinare

„Aceasta este imaginea disperării. Se întâmplă acum, la Spitalul Judeţean din Buzău. Din cauza valului de persoane infectate cu Covid, triajul s-a mutat pe holuri. Locuri la terapie intensivă nu mai sunt demult. Dacă Spitalul Judeţean intră în colaps, judeţul nostru rămâne fără sistem de sănătate”, scrie parlamentarul buzoian pe Facebook.

Avrămescu postează alăturat şi o imagine cu mai multe ambulanţe, care aşteaptă în curtea spitalului, cel mai probabil cu pacienţi. Deputatul îndeamnă oamenii să se vaccineze.

„Suntem în război cu un virus parşiv care ne poate ataca oricând mama, sora, fratele. Avem însă arme. Avem VACCINUL! E timpul să fim responsabili, să ne protejăm şi să îi protejăm pe cei dragi, să ne păzim familia şi viaţa. Buzăul este încă sub media naţională la rata de vaccinare.

Putem schimba acest lucru, putem învinge împreună! Acum este momentul să lăsăm deoparte luptele politice, sa lăsăm deoparte tot ce ne dezbină şi să privim către ceea ce ne uneşte! În faţa suferinţei şi a morţii suntem egali. Să punem pe primul loc sănătatea şi viaţa! „.

Ambulanțe la Spitalul Județean Buzău, sursa: Facebook/Gabriel Avrămescu
Ambulanțe la Spitalul Județean Buzău, sursa: Facebook/Gabriel Avrămescu

Spitalul Judeţean Buzău supra-aglomerat

Duminică, în unitatea medicală erau internaţi 137 de pacienţi cu COVID, 25 dintre ei fiind în aşteptare, la Unitatea de Primiri Urgenţe. Ei urmează să fie duşi pe secţiile Covid, atunci când medicii găsesc un loc disponibil.

Cele 14 locuri de la Terapie Intensivă sunt ocupate de bolnavi în stare critică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...