Pensiile și alocațiile cresc de la 1 ianuarie. Marius Budăi: Nu vor mai fi pensii sub 1.000 lei

Pensiile și alocațiile se vor mări de la 1 ianuarie, a precizat ministrul Muncii, Marius Budăi, adăugând faptul că nu vor mai exista pensii sub 1.000 de lei.

Ieri am semnat cele două ordonanțe de urgență, una împreună cu doamna ministru Firea, care se referă la distribuirea celei de-a 13-a indemnizații pentru persoanele cu dizabilități și majorarea alocațiilor, care intră în vigoare la 1 ianuarie 2022 și a doua care se referă la majorarea punctului de pensie, de la 1.442, la valoarea de 1.586 de lei și majorarea pensiei minime de la 800 la 1000 lei.

Începând de astăzi își urmează cursul în avizarea interministerială să le putem aproba pe ambele în ședință de Guvern, să fie bază pentru construcția bugetului pe anul 2022. Suntem deja la Casa Națională de Pensii pregătiți cu infrastructura, calculele sunt făcute, totul este oficial”, a declarat Marius Budăi, potrivit Realitatea.

Este un curs firesc, nu se poate construi bugetul dacă nu sunt actele normative aprobate în guvern. La construcția bugetului se ia în calcul acest lucru. Cu siguranță această coaliție și-a asumat în programul de guvernare și aceste lucruri vor fi puse în practică”, a adăugat ministrul.

1 COMENTARIU

  1. După atîtea minciuni nu mai credem nimic numai cînd primim pensia şi vedem dar ce se întímlă cu cei 1200 lei promise ? O să primească numai cei cu pesia specială ei beneficiazã de toate măririle şi noi cu pensi mici nu primim nimic numai promisiuni astai dureros dar adevărat !!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...