Pensiunile din Deltă au rezervate până la 60% dintre locuri în perioada sărbătorilor pascale

Pensiunile din Deltă care vor fi deschise turiştilor în perioada sărbătorilor pascale au deja rezervate până la 60% din locuri.

Preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Ţibuleac, estimează că anul acesta va fi unul bun pentru operatorii turistici din rezervaţie care au supravieţuit primului an de pandemie şi şi-a exprimat speranţa că sunt false informaţiile referitoare la posibilitatea de a impune noi restricţii unităţilor de cazare, pe fondul prelungirii stării de alertă, anunță Agerpres.

„Avem premisele pentru un sezon turistic relativ bun, având în vedere criza economică şi cea sanitară. Suntem la un grad de rezervare de până la 60% pentru sărbătorile pascale care vor coincide anul acesta cu 1 Mai. Se pare că Delta va rămâne şi în acest an destinaţia ideală de vacanţă. În acelaşi timp, rezervările până în luna octombrie ating procentual până la 20% din capacitate”, a menţionat preşedintele AMDTDD.

Una din principalele probleme ale sezonului estival din acest an va fi lipsa voucherelor de vacanţă, în contextul în care 60% din vizitatorii Deltei le-au folosit anul trecut.

„Am auzit ieri (luni, n.red.) că, în perspectiva prelungirii stării de alertă, se propune închiderea restaurantelor la ora 22,00 şi limitarea cazărilor în hoteluri la un nivel de 50% din capacitatea maximă, ceea ce ar reprezenta o problemă pentru vacanţele de Paşte. Sperăm ca lucrurile să fie doar la nivel de zvon şi să putem deschide luna viitoare sezonul turistic în Deltă fără noi probleme”, a mai spus preşedintele AMDTDD.

Potrivit AMDTDD, în Delta Dunării şi zona limitrofă, sunt 521 de unităţi de cazare, iar în minivacanţa de Paşte au anunţat că vor fi deschise aproximativ 85% dintre ele.

Citește și:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...