Pentru conducerea Ministerului Transporturilor, ANI e un moft și nici nu există

Pe zi ce trece, se demonstrează că Ministerul Transporturilor și Infrastructurii este o pălărie prea mare pentru deputatul USR Cătălin Drulă, dar mai ales că ministerul este sat fără stăpân unde fiecare face ce vrea iar respectarea legilor este doar un moft.

Lege pentru voi, nu și pentru noi… cei de la putere

Un astfel de moft al echipei Drulă de la Transporturi este și respectarea Legii nr. 176 din 1 septembrie 2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, și  anume obligația de a actualiza declarațiile de avere și de interese. 

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunțat de prin luna mai, prin intermediul unui comunicat, că „Marți, 15 iunie 2021, este data limită până la care persoanele prevăzute la art. 1, alin. (1) din Legea nr. 176/2010 pot depune declarațiile de avere și de interese anuale”. 

Dar, tot ANI ne anunță că la articolul nr. 29 al Legii 176/2010 se stipulează foarte clar „Nedepunerea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese în termenele prevăzute de prezenta lege, precum şi nedeclararea, în declaraţia întocmită potrivit anexei nr. 1, a cuantumului veniturilor realizate, sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei” și „Agenţia poate declanşa din oficiu procedura de evaluare”

Însă, deși au trecut 10 zile de la anunțul ANI, atât Ministrul Cătălin Drulă cât și cei cinci secretari de stat dintre cei șase, Costin Traian, Țîra Rădulescu, Horațiu Lucian Cosma, Ionel Scrioșteanu, Gábor Sándor, Adrian Foghiș, plus secretarul general al ministerului, Ramona Moldovan, n-au catadicsit să-și actualizeze declarațiile de avere, adică au flit celor de la ANI.

Mai mult, unii dintre ei, cum ar fi Gabor Sandor, Adrian Foghiș sau Ramona Moldovan, deși au luni bune de când au fost parașutați pe funcții de conducere în acest minister nu s-au obosit să-și declare averile și interesele.

În plus, mai sunt o mulțime de șmecheri din acest minister impuși în consilii de administrație, remunerați regește, care nici ei nu și-au actualizat declarațiile de avere și de interese.

De ce se întâmplă acest lucru la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii? Foarte simplu: suntem la putere și facem ce vrem sau cum spune o vorbă din popor, peștele de la cap se împute!

1 COMENTARIU

  1. You are so cool! I do not think I have read something like that before. So wonderful to discover another person with a few genuine thoughts on this subject. Really.. many thanks for starting this up. This site is one thing that’s needed on the web, someone with some originality!|

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...