Percheziții în cadrul CNAIR și la firma care l-a denunțat pe Florea Dascălu, Tredeco Holding

Polițiștii fac astăzi percheziții la sediul Tredeco Holding și la cel al Companiei de Drumuri Naționale din Arad, de unde ridică documente care pot dovedi că societatea comercială ar fi câștigat o licitație pentru dezăpezire, în valoare de peste 30 de milioane de lei, cu acte falsificate.

Coincidență sau nu, firma percheziționată azi, Tredeco Holding, este controlată de cel care l-a denunțat pe Florea Dascălu, directorul Direcţiei de Întreţinere Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din cadrul CNAIR.

Marius Cozma, denunțătorul lui Florea Dascălu și patronul Tredeco Holding, este trimis în judecată și într-un dosar de înșelăciune, în care este acuzat că a înșelat o firmă subcontractoare cu bilete la ordin false, scrie Clujust.ro.

În urmă cu câteva luni, presa locală arăta că omul de afaceri arădean ar fi fost denunțătorul în cazul celui mai ”vechi” director din cazul CNAIR, Florea Dascălu, acuzat de luare de mită.
Procurorii DNA Timișoara arătau că Dascălu că ar fi primit mită în valoare de 37.000 de lei de la administratorul unei firme, pentru a-l ajuta să câștige lucrări de amenajare a drumurilor și de deszăpezire.
Pe 24 octombrie 2022, directorul Florea Dascălu a fost prins în flagrant delict în momentul în care primea ultima tranșă de 10.000 de lei și bunuri de 5.000 de lei.

Percheziții la CNAIR Arad și la Tredeco Holding

Comunicatul Poliției Române arată că „în această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, efectuează zece percheziții în județul Arad.” „Activitățile se desfășoară la sediile și punctele de lucru a două societăți comerciale și la sediul unei instituții locale, în vederea ridicării de probe, pentru documentarea și probarea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, tentativă la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Din cercetări a reieșit că o societate comercială ar fi participat la o licitație organizată de o instituție, unde ar fi depus mai multe înscrisuri false în vederea câștigării unui contract de deszăpezire pentru mai multe loturi de drum naționale și autostrăzi, cauzând un prejudiciu de 30.247.825 lei” a mai arătat Poliția Română.

Citește și Firma denunțătorului lui Florea Dascălu, scapă de insolvență. Creditorul a renunțat la judecata acțiunii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...