Persoanele care s-au infectat cu coronavirus după prima doză de vaccin își pot reprograma rapelul direct din platformă

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti Covid-19, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat că persoanele care se infectează cu virusul SARS-CoV-2 după prima doză de vaccin administrată, își pot reprograma rapelul direct în platforma de vaccinare.

Data rapelului poate fi schimbată chiar dacă a trecut ziua în care trebuia să fie administrat, scrie Aleph News. În acest caz, rapelul poate fi administrat doar după ce pacientul se vindecă.

„Fiecare persoană în momentul de față are disponibilitatea din platformă să editeze data celei de-a doua doze și să-și programe pe un interval de 42 de zile, dacă vorbim de vaccinul de la Pfizer, pe un interval de 35 de zile pentru vaccinul de la Moderna sau 12 săptămâni pentru vaccinul de la AstraZeneca. O persoană are posibilitatea să intre pe contul din platformă și să-și modifice data chiar dacă a trecut de momentul în care trebuia să-și facă rapelul”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Medicul colonel a mai precizat că riscul de deces după vaccinare este de 100 de ori mai mic decât la persoanele nevaccinate, iar numărul celor care au dezvoltat forme grave după vaccin este foarte mic, potrivit Mediafax.ro.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...