Peste 54.000 de tineri încadraţi în muncă prin ANOFM

Peste 54.000 de tineri au fost încadrați în muncă, în 2023, prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), cei mai mulți dintre ei au avut vârsta sub 25 de ani, anunță Ministerul Muncii și Dezvoltării Sociale.

Concret, este vorba de 54.761 de tineri cu vârsta mai mică de 30 de ani, dintre care 42.065 de tineri NEET (persoane cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi până la împlinirea vârstei de 30 de ani care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ şi nu participă la activități de formare profesională). Cei mai mulți tineri NEET integrați pe piața muncii (31.265 de persoane) aveau mai puțin de 25 de ani.

Numărul tinerilor NEET încadrați în muncă prin aplicarea măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă destinate grupurilor de persoane cu acces dificil pe piața muncii a fost cu aproape 3.000 mai mare decât ținta stabilită prin Programul național de ocupare a forței de muncă pentru anul 2023.

”Pe parcursul anului 2023 s-a observat o creștere a interesului tinerilor pentru îmbunătățirea competențelor în vederea ocupării. Majoritatea şomerilor participanţi la cursurile organizate de ANOFM aveau vârsta sub 30 de ani, spre deosebire de anii anteriori când vârsta majorității participanților era de peste 35 de ani. Ministerul Muncii se pregătește să introducă în curând noi stimulente pentru angajarea tinerilor. Este vorba despre facilitarea accesului acestora la formare profesională pentru sprijinirea dezvoltării competențelor tinerilor prin intermediul unor instrumente financiare destinate creșterii calificării și integrării acestora pe piața muncii”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu.

În total, prin serviciile acordate persoanelor înregistrate în evidenţele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă – ANOFM (mediere, servicii de informare şi consiliere profesională, formare profesională, prime şi stimulente etc) anul trecut s-a reuşit încadrarea în muncă a 190.039 persoane, mai arată Ministerul Muncii.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole