Peste două tone de cocaină, confiscate pe un iaht de lux (FOTO)

Agenţia britanică de combatere a criminalităţii a confiscat peste două tone de cocaină de pe un iaht interceptat în largul coastei de sud a Angliei.

Valoarea capturii se ridică la aproape 190 de milioane de euro. Şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 şi 49 de ani, respectiv un britanic şi cinci nicaraguani, au fost arestaţi.

Operațiunea a avut loc joi cu sprijinul poliţiei federale australiene şi a poliţiei britanice de frontieră, a precizat NCA într-un comunicat citat de AFP, potrivit Agerpres.

În momentul arestării, bărbații se aflau la circa 130 de kilometri de coastă, la bordul unui iaht de lux sub pavilion jamaican, care venea din Caraibe.

Drogurile, ascunse în saci negri impermeabili, au fost descoperite în timpul percheziţiei ambarcaţiunii, care a fost escortată până în Marea Britanie. Valoarea de piață a capturii este de 187 de milioane de euro (160 de milioane de lire sterline).

Potrivit NCA, poliţia federală australiană a furnizat, pentru această operaţiune, informaţii strânse ca parte a anchetei „Ironside”, care în iunie a condus la o gigantică represiune la nivel mondial împotriva criminalităţii organizate, datorită infiltrării unei aplicaţii (Anom) folosită pentru schimbul de mesaje codificate între infractori.

„Nu există nicio îndoială că aceste droguri ar fi fost revândute în comunităţile din Marea Britanie (…), alimentând criminalitatea şi suferinţa(…)Confiscarea acestor droguri va împiedica planurile grupului infracţional organizat şi capacitatea sa de a funcţiona „, a declarat Matt Horne, director adjunct al NCA, în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...